Annoesjka Wintjes: Cuijk zet stappen

Actieve gemeente Cuijk: Reflectie op een jaar raadslid: Alweer ruim een jaar ben ik namens Liberaal LVC raadslid in de gemeente Cuijk met als portefeuille Ruimte. Zo terugkijkend vallen mij een aantal zaken op. Alhoewel er pittige discussies gevoerd worden en kritische geluiden zijn, gebeurt er best veel in de gemeente, in ieder geval zeker op ruimtelijke ontwikkelingen. We zetten als gemeenteraad concrete stappen!

 

Veel bestemmingsplannen voor woningbouw op de rit : Victor Hugo, de kop van de Molenstraat, De Grotestraat en het Merletcollegeterrein zijn allemaal bestemmingsplannen voor woningbouw die zijn goedgekeurd of in ontwikkeling zijn. Cuijk bouwt maar voort, voor jong en oud. Er zijn niet veel gemeenten in de omgeving dit na doen.

 

Het tuinafval is per 1 augustus weer gratis: Wat te denken dat het groen afval weer gratis is bij de milieustraat. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ik moet zeggen dat ook ikzelf er gretig gebruik van heb gemaakt na de verhuizing naar een huis met verouderde tuin! Toch blijft het nog wel een uitdaging om het tuinafval in de tuin zelf te verwerken, want dat is het meest milieuvriendelijk!

 

Subsidie voor hemelwaterafvoer: En dan de subsidie om het hemelwater je tuin in te laten vloeien, hoe actueel is dat? De borden die aandacht vragen voor dit onderwerp

 

Gezellige terrassen in de Grote straat: Het moeten meer mensen opgevallen zijn, hoe gezellig de Grote Straat er deze zomer uitziet, met mooie bestrating en gezellige terrassen. Wat tof is het als straks de snelfietsroute klaar is en we tussen de terrassen van Nijmegen en Cuijk op en neer kunnen pendelen.

 

Maasheggen Unesco Status: We kunnen trots zijn op onze Maasheggen die de Unesco Status hebben gekregen. Een parel waar veel activiteiten aan verbonden kunnen worden, zoals het verhaal van de Romeinen, maar ook de recreatieve moeilijkheden van de Kraaijenbergse Plassen.

Laten we vooral trots zijn op alle activiteiten en projecten in de gemeente Cuijk die we samen voor elkaar krijgen!

 

raadslid.annoesjkawintjes@cuijk.nl 06-11350319 www.liberaal-lvc.nl