Annoesjka Wintjes: Financieel gezond cuijk

Het is alweer de laatste BLOG van 2018. Een financieel gezonde gemeente Cuijk, daar gaan we voor in de komende jaren. Met behoud van onze voorzieningen voor sport, cultuur en ontmoeting.

 

Schouwburg krijgt impuls: De exploitatie van de schouwburg moet en kan beter. We willen geen soap meer, waarbij we als inwoner slechts figuranten zijn. Door een laatste financiele impuls, de inzet van een projectleider die een goed business en exploitatieplan moet maken, maar ook goed opdrachteverschap vanuit de gemeente hopen we het tij te keren. De schouwburg is een mooie voorziening die we graag willen houden. Door een toekomstig Land van Cuijk wordt de schouwburg per inwoner een stuk goedkoper, maar voor het zover is, zal er nog heel wat water door onze Maas stromen.

 

OZB omhoog is een feit: De OZB gaat omhoog en dat is een feit. De bezuigingen en de begroting van de gemeente is kritisch onder de loep genomen, maar een andere oplossing is er niet. Onze voorzieningen blijven door de verhoging van de OZB inderdaad behouden. Ook kunnen we gaan werken aan meer duurzaamheid in de gemeente.

 

Gratis tuinafval, dat wil toch iedereen: In de gemeenteraad is een motie aangenomen. Het college heeft een opdracht gekregen van de raad om te gaan verkennen of gratis tuinafval inderdaad mogelijk is. In het land van Cuijk wordt er verschillend over gedacht. Maar Boxmeer, Grave en ook gemeente Boekel, waarmee samengewerkt wordt, willen ook gratis afval. Nu nog Mill en St Antonis overhalen. Het blijft spannend of we het voor elkaar krijgen.

 

Toeristen uit het buitenland: Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk stimuleert ondernemers in onze regio om meer toeristen te trekken uit het buitenland. Er komen zoveel toeristen naar Nederland, daar moet het land van Cuijk ook een graantje van kunnen meepikken, zo is de verwachting. 

Ik wens iedereen alvast fijne feestdagen toe en een gezellige jaarwisseling.

 

raadslid.annoesjkawintjes@cuijk.nl 06-11350319 www.liberaal-lvc.nl