Liesbeth van Heeswijk: Liberaal LVC zit niet stil!

Het is erg rustig in het politieke landschap. Vandaar dat u in de vorige Schakel mogelijk mijn Blog miste. Het is gewoon even niet zo spannend. Begin juli staat de kadernota op de agenda. Dan volgen er ook Algemene Beschouwingen waarin elke politieke partij zijn ei kwijt wil. Tegen die tijd verwacht ik weer wat meer gekakel;)

Bedrijfsbezoeken Hofmans en Hen Thoonen perkplanten

Maar als Liberaal LVC zitten we niet stil. We gaan maar al te graag de boer op, in dit geval letterlijk en figuurlijk. Een aantal weken geleden hadden we een interessant werkbezoek gebracht aan Hofmans Tapijten waarin we meegenomen werden in hun nieuwe huisstijl en nieuwe naam: Hofmans at home. We vinden het fijn en belangrijk om te weten wat inwoners en in dit geval ondernemers ervaren in de gemeente Cuijk. Het tweede werkbezoek was bij Hen Thoonen (perkplanten). Gepassioneerd als hij is, vertelde hij ons over zijn vak en konden we ook onderling op informele wijze politieke zaken de revue laten passeren.

De straat op!

Afgelopen zaterdag hadden we binnen 5 minuten onze pop-up stand ingericht. Als team van Liberaal LVC wilden we van de voorbijgangers weten wat ze van het centrum vonden, o.a. ook de parkeervoorzieningen en vroegen ons af wat ze vonden van een eventueel afsluiten van de Grotestraat. Jong en oud waren genegen om met ons in gesprek te gaan. Ontzettend boeiend om te doen. Dit is politiek op z’n leukst. Vragen en voelen wat er leeft! Bij iedereen overheerste de mening dat het in het centrum niet gezellig genoeg was. Het in de avonduren afsluiten van de Grotestraat en de Korte Molenstraat (d.m.v. paaltjes) was wel een optie die de overgrote meerderheid zag zitten. ‘Als terrassen zich dan wat gemakkelijker uit kunnen breiden, zou Cuijk zowaar nog wat hipper kunnen worden,’ zo zei een van de passanten. Iedereen was het er ook over eens dat de Schouwburg goed bereikbaar moest blijven.
 

Een interessante (warme) zaterdag voor ons waarin we mooi wat informatie op hebben kunnen halen. Want u begrijpt dat we meer verhalen krijgen dan alleen de centrumproblematiek. Andere zaken, ergernissen hebben we ook genoteerd en pakken we natuurlijk op.
 

Maar wacht u niet tot de pop-up stand van Liberaal LVC voor uw deur staat. Als er vragen zijn, moet u gewoon niet te lang wachten. Zoals altijd kunt u me gewoon mailen of bellen.

 

liesbeth.van.heeswijk@liberaal-lvc.nl    T: 06-23411107   www.liberaal-lvc.nl

Blog items