Liesbeth van Heeswijk: Februari 2020

Alleen een onderzoek voor Lokkantseweg ???

Tsja, ik schrok toch wel toen ik zag dat het College alleen dit (dus nog geen uitvoering van veiligheidsmaatregelen) voorstelt in de raadsvergadering van 3 februari. Dit onderzoek mag trouwens maar liefst €30.000 gaan kosten! En dan??? Moeten er wéér raadsvergaderingen komen om geld vrij te maken voor het project om de Lokkantseweg veiliger in te richten.  Dan ben je meteen weer jaren verder. Dat is zonde. We hebben het ergens over, het gaat om de veiligheid van de verkeersdeelnemers en in dit geval de fietsende jeugd die veelvuldig gebruik maakt van deze weg.

 

Daarom gaan we als Liberaal LVC een amendement indienen om NU meer budget (200.000) vrij te maken voor de aanpassing van de Lokkantseweg. We willen niet het risico lopen dat er volgend jaar nog over gepraat moet worden en de conclusie is dat er geen geld is. Ik hoop dat, als u dit leest , de meerderheid van de gemeenteraad het amendement heeft ondersteund.

 

Onstuimig Land van Cuijk

Het zal u niet ontgaan zijn dat 75% van de inwoners van gemeente Mill (Mill, St. Hubert, Langenboom, Wilbertoord) die naar de stembus zijn gegaan (61%) een duidelijk signaal hebben afgegeven. Zij zijn voor herindeling. Ik ben er erg blij mee. De gemeente Mill hoort gewoon bij Land van Cuijk, heeft hetzelfde DNA en is daardoor een prachtige aanwinst. Gemeente Mill heeft veel actieve inwoners die veel voor elkaar krijgen. Ik heb er dus een goed gevoel bij: lekker samen verder, van elkaar leren  en onze inwoners in hun kracht zetten om het leven voor iedereen aantrekkelijk te maken.

 

Gemeente Grave laat toch wat bestuurlijke missers zien om maar eens met de deur in huis te vallen. Maanden terug wilde de meerderheid van de gemeenteraad  van Grave géén opiniepeiling. Nu Mill gekozen heeft weer wél. De meerderheid wil die opiniepeiling op een datum dat het net te laat is om nog aan te sluiten. U voelt ‘m al. Dan kunnen ze de herindeling een jaar uitstellen met als gevolg dat raadsleden en wethouders nog een jaar langer op het pluche kunnen zitten. Zijn de inwoners van Grave daarbij gebaat? Nee! Zijn de inwoners van de toekomstige gemeente Land van Cuijk daarbij gebaat? Nee! In de gemeente Mill was er een overduidelijke meerderheid voor herindeling. Zouden de inwoners van gemeente Grave zoveel anders zijn? Er moet nog een wonder gebeuren (een provincie die wat onderneemt?), anders gaan we met 4 gemeenten verder en niet met 5.

 

 liesbeth.van.heeswijk@liberaal-lvc.nl    T: 06-23411107          www.liberaal-lvc.nl