Liberaal Grave

Met trots kunnen wij u vertellen dat Lijst Bongers verder gaat als Liberaal LVC Grave!

 

Hennie Bongers: ‘Vanaf het moment dat ik zelfstandig verder ben gegaan heb ik de verbinding in de regio gezocht - en gevonden bij Liberaal LVC. Het is nooit mijn bedoeling geweest om als persoon de gemeenteraad in te gaan. Ik ben er voor de inhoud en hecht aan een open wijze van politiek bedrijven. Ook dat vond ik juist bij Liberaal LVC.'


Open, betrokken en daadkrachtig zijn de kernwaarden die van toepassing zijn op Lijst Bongers en de afdeling Grave van Liberaal LVC waar nu de verbinding mee aangegaan wordt. Deze manier van politiek bedrijven voelt voor Bongers als vanzelfsprekend aan. Ook op inhoud kunnen de partijen elkaar volledig vinden. ‘Het mag duidelijk zijn dat het bestuurlijk samengaan van alle 5 gemeenten tot één Land van Cuijk voor ons eenzelfde missie is. Dat is zo ontzettend belangrijk, juist voor Grave. Neem bijvoorbeeld de energietransitie. Die ga je toch niet alleen voor Grave uitvogelen. Dat doe je op de schaal van Land van Cuijk.’
Met het samengaan wordt de partij krachtiger. Er is nu meer ‘know-how’ op alle denkbare beleidsterreinen. Twee weten immers meer dan een.


Hennie Bongers: ‘Liberaal LVC benadrukt dat argumentenpolitiek de basis moet zijn om tot besluiten te komen. Daar voel ik mij als verbinder bij thuis. Niet in achterkamertjes maar op straat, in de wijken en dorpen moeten de gesprekken plaatsvinden. Wanneer er goed overleg is met echte inspraak voor de betrokken personen, bedrijven en instellingen dan wordt een goed idee vanzelf een beter plan’.


Liesbeth van Heeswijk, fractievoorzitter van Liberaal Land Van Cuijk in Cuijk: ‘Mede namens het bestuur kan ik melden dat wij blij zijn dat onze afdeling van Liberaal LVC in Grave nu een fractievoorzitter in de persoon van Hennie Bongers heeft. Vertrouwen was en is het goede gevoel waardoor deze mooie relatie kon ontstaan. De neuzen van de steunfractieleden staan dezelfde kant op; er zal zeker een verfrissende wind gaan waaien. En laten we eerlijk zijn: wij vinden het wel jofel dat we nu eindelijk ook in een stad (!) vertegenwoordigd zijn’.