Stemwijzer Cuijk

Stemhulp MijnStem actief

Sinds 1 maart is de digitale stemhulp MijnStem actief voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Met stellingen over gemeentelijke thema’s krijgt de kiezer op cuijk.mijnstem.nl snel inzicht in partijstandpunten. De lokale politieke partijen hebben zichzelf op de stellingen gepositioneerd én hun standpunten aan de kiezer toegelicht.

Meer smaken, makkelijker in te vullen

MijnStem nodigt kiezers én partijen uit nuancering aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elk van de stellingen bepaalt de invuller met een schuifbalkje zijn eigen positie. Door de relatieve afstand tussen de eigen positionering en die van de partijen te meten, ziet de kiezer met welke partijen hij de meeste overeenstemming heeft. Deze methode levert inzicht in de verschillen tussen partijen op.

Stemhulp als favoriete informatiebron

De helft van de mensen die gaat stemmen maakt gebruik van een stemhulp. Bij de groep tot 45 jaar is een stemhulp zelfs veruit de populairste manier om informatie te verzamelen over de verkiezingen. MijnStem Cuijk vindt u op cuijk.mijnstem.nl.