Annoesjka Wintjes: Lekker wonen in Cuijk

Het wordt lekker wonen in Cuijk: Onze partij, Liberaal LVC, vindt het belangrijk dat er genoeg woningen zijn voor iedereen. Wij volgen de gemeenteplannen daarom op de voet. In het jaar 2020 worden er weer grote stappen gezet en levert de gemeente veel woningen op. CPO in Beers is goed voor 9 starterswoningen. Op het terrein van het voormalige Merlet college in Cuijk lijkt de verkoop te kunnen gaan starten eind 2020. De ontwikkeling van het Nutriciaterrein zal later volgen (2023/2024).

 

Meer info voor wonen in de hele gemeente, zie www.cuijkwoont.nl

Met coöperatie Mooiland zijn weer goede prestatieafspraken gemaakt, zodat degene die goedkoop moet wonen dat ook kan. Er komen 54 huurwoningen bij. De gemiddelde wachttijd, de tijd dat iemand ook echt een sociale huurwoning zoekt, is 9 maanden.

 

De gemeente zet in totaal in op ca 1200 woningen extra. Heeft u een initiatief voor een bijzondere woonvorm? Bijvoorbeeld tinyhouses, hofjes wonen of luxe apartementen? Laat het ons en wethouder Jilisen vooral weten. 

Daarbij gaan we voor het behoud van onze voorzieningen, zoals schouwburg, zwembad, sport etc. Kortom, het wordt lekker wonen in Cuijk.

 

raadslid.annoesjkawintjes@cuijk.nl 06-11350319 www.liberaal-lvc.nl